Simmetria - Sims 3

A magyar The Sims 3 rajongói közösség blogja

RSS

Utolsó kommentek

Ajánló







Szeretnéd itt látni a saját oldalad gombját? (88*31 gomb, vagy 160x40 minibanner)

Tedd ki a Simmetriáét és írj:
gerygrey@gmail.com

Beköszönő + The Sims 3 első bemutató videó

2008.07.20. 09:53 | Gery Greyhound // | 12 komment

Címkék: simmetria info előzetes videó

Képzeld csak el, hogy leélsz egy teljes életet egyedül, a négy fal között... Majd egyszercsak valaki kinyitja az ajtót, és egy teljesen új, fergeteges, nyüzsgő világ tárul fel előtted! Te mihez kezdenél? A Simmetria majd segít, mint a régi szép időkben.

Igen... Visszajövünk. Sok-sok technikai és más egyéb kínlódás után ami a nemsokára 4 éves, egykoron tündöklő majd feledésbe merülő simmetria működését (vagy inkább többnyire nem-működését) jellemezte, a hamarosan érkező The Sims 3 tiszteletére az évekig tartó toldozgatás-foltozgatás helyett nulláról indul újra az oldal.

Az eddigi ilyen-olyan ingyenes/bérelt/sajátszerveres megoldásoknál jóval egyszerűbb felületen, de ezáltal kizárólag a tartalom minőségére koncentrálva tudjuk majd szerkeszteni az oldalt. Remélem, elnyeri majd tetszéseteket az alapjaiban megújult, de a régi hagyományokhoz hű Simmetria.

A blog.hu felület legfőbb előnye kétségkívül a nagyobb ismerettség, így remélem hogy a régi tagok összetoborzása után sok Sims-kedvelőhöz jut el az oldal híre. Ráadásul meglévő Indapass-regisztrációddal (Index fórum, Indavideó, blog.hu stb) különösebb regisztrációs procedúra nélkül aktív tagja lehetsz a Simmetriának, és amennyiben kedvet érzel hozzá, saját tartalmat is feltölthetsz. Mindezekről majd később részletesen megtudtok mindent, egyelőre érjétek be egy Sims 3 előzetes videóval :)

 

 Újoncoknak: mi (volt) a Simmetria?

Először is, szeretettel köszöntök minden új olvasót :)

Röviden a Simmetriáról: az oldal első verziója 2004-ben, a The Sims 2 megjelenése után nem sokkal indult. De mint ha átok ült volna az oldalra, számtalan probléma volt vele - kb az ötödik újraindításkor telt be a pohár. A legelső verzió romjai még mindig elérhetőek, bár az adatbázist már kikezdte az idő vasfoga és a fent levő első cikkek/tutorialok közül is elérhetetlenné vált néhány.

A Simmetria első "nagy projektje" a játék magyar fordításának elkészítése volt - tulajdonképpen kezdetben nem is volt más célja az oldalnak, mint a fordítás állásáról történő rendszeres tudósítás. Aztán ahogy teltek-múltak a hetek, hónapok, a magyarítás elkészítése egyre reménytelenebb babramunkának tűnt, így hogy annak érdekében hogy a pár hónap alatt már összeverődött párezer fős kis közösség valami érdekeset is találjon az oldalon, elkezdtem külföldi oldalakról tutorialokat (különféle kreatív építészeti, objektum-szerkesztési és egyéb megoldások leírása lépésről-lépésre) magyarra fordítani és feltölteni az oldalra. Majd később, amikor az EA Games bejelentette hogy hivatalosan is kiadja a játékot magyarul, akkor értelmetlenné vált a játékfordítás, viszont addigra a tutorialokat annyira megkedvelte az oldal olvasótábora, hogy a továbbiakban ez maradt a Simmetria fő profilja - terveim szerint ez így is marad, és igyekszem a jövőben is hozni a régi megszokott színvonalat.

 

Természetesen a Web2 lehetőségeit kihasználva régi/új célom, hogy egy valódi kis közösségi blog jöjjön létre, aki kedvet érez magában hogy besegítsen a szerkesztésbe, szeretettel várom!

A bejegyzés trackback címe:

https://sims3.blog.hu/api/trackback/id/tr52576334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flora2 2008.07.21. 13:54:35

Kedves Gery,
boldog vagyok, hogy megint belevágsz! A simmetria egy igazi biztos pont volt, egy aktív "tudásmegosztó" hely, ahová mindig érdemes volt benéznie azoknak, akik a játék kreatív-alkotó oldala iránt érdeklődtek. Nagyon szép jövőt, sok-sok kreatív szerkesztőt-kommentezőt és állati jó tartalmakat kívánok ennek a blognak.
(Ezek után már csak a Sims3-nak kellene állati jónak lennie... :)))

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.21. 16:12:25

Köszönöm szépen a jókívánságaidat, üdv itt :)

Abba még nem gondoltam bele, hogy mi lesz ha a Sims 3 egy rakás **** lesz... Bízunk benne, hogy bőven lesznek benne lehetőségek, és lesz mit kivesézni itt a blogon :)

AmandaDiaz 2008.07.22. 08:30:20

Hello, Gery! Remélem, azért nem lesz egy rakás****, de nekem mindenesetre gépet kell újítanom hozzá. :)
A simek elég "gumiarcúak", de talán ez még alakul - vagy egyedi tartalmakkal tuningolható lesz a játék. Milyen unalmas is lenne azok nélkül a simsezés... :)))

Szabi15 2008.07.22. 10:42:09

Szerintem nem fogunk csalódni a játékban!! ;-)

Edit1965 2008.07.22. 12:57:45

Sziasztok !!! :)
Már előre fáj a szívem a sims 2-ért...mi lesz a családokkal, a játékállással ?
Most nézegetve a képeket és főleg a technikai lehetőségeket, az igazi rajongó úgysem fogja kibírni, hogy ne vegye meg ( vagy szerezze be ) a sims3-at is. Persze előtte egy atom gép beszerzése is szükslges lesz....

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.22. 14:04:24

Szia Edit :)

Én emiatt nem aggódom. Szerintem akik saját kútfőből kiagyalták, hogyan lehet mesh-t exportálni, szerkeszteni, majd visszagyömöszölni a játékba hogy az még meg is egye, biztosan kitalálnak majd valamit. A Sims 1-ben még kellőképpen gagyik voltak a simek ahhoz hogy a 2-ben használni lehessen őket bármire is, azonban biztos vagyok benne hogy a 2 után valós igény lesz a meglévő simek, tárgyak, ruhák és más dolgok átpakolása az új rész alá.

Flora2 2008.07.22. 19:27:26

Ami a fenti trailert illeti, láttátok?, hogy:
- lesz fogmosás (istenem, csak a fűnyírást ne, csak azt ne!!)
- én mennyezetet látok a szobában az elején, mielőtt kilép a házból,
- az utakon autók suhannak, miközben a simünk mászkál,
- madártávlatból látszik, hogy az úttestek kanyarodnak - nem derékszögű az úthálózat,
- más lett a víz? ahogy a kerti spriccelővel játszik a pasas (akinek változatlanul nincs mellbimbója) :)
- piknik,
- jól néznek ki az üzletek! (könyvesboltot, élelmiszerboltot láttam villanni)...

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.23. 07:41:05

Nocsak, tényleg, a plafont eddig észre sem vettem, de nagyon hiányzott - sőt még a mennyezet és a fal találkozásánál stukkó is van :)

Az utakon autók suhannak, sőt, az előzetes információk szerint simek is fognak mászkálni az úton - de nem úgy mint a Sims 2-ben hogy csak úgy véletlenszerűen, hanem valahonnan valahova fognak menni.

A nem derékszögű úthálózat jól látszik a tegnap reggeli poszt első képén - sims3.blog.hu/2008/07/22/amit_a_the_sims_3_rol_eddig_tudni_lehet - a háttérben látható hogy enyhén elkanyarodik és fel a kis dombra.

Szabi15 2008.07.23. 08:22:54

A mennyezetet más képeken is lehet látni! ;) - szerintem benne lesz!

Az autók nagyon jók már most láthatjuk.. nekem nagyon bejön ez a suhogás! Sokkal valóságosabb.. abban reménykedem, hogy szépen vegye be a kanyarokat az autó!

Gery Grexhound: esetleg nem tudod, hogy több helyen is lesz parkoló a városban? Tehát több központi hely lesz ahová leparkolhatnak a kocsik? Jó lenne, ha lenne vagy 3-4 parkoló és így lehetne kiválasztani, hogy melyik városrészbe parkolunk le! :)

Edit1965 2008.07.23. 11:11:37

Sziasztok !

Lehet, keverem most az új kieggel is, de mintha ott is lenne már mennyezet. Csigalépcső biztos lesz. :o)

Gery, nagyon jó lenne, ha a kedvenceket át lehetne konvertálni a 3-ba...persze, aki évek óta játszik, annak rengeteg sok a családja, és mi van pl. az alap simsekkel ? Kettő mégsem lehet belőlük. Mindegy, úgyis tervbe van véve, hogy esetleg előről kezdem a játékot, mert rengeteg családom van, képetlenség minddel játszani, és egyátalán követni a szaporodásukat. Rengeteg a város is.

Edit1965 2008.07.23. 13:19:25

Nem sims3 téma, de...

Nem tudtok egy jó képlopót ? Ami teljesen egyszerű, semmi másra nem kell nekem, csak arra, hogy amikor simsezek, normális méretű képeket készíthessek, és a háttérben betegye őket a kijelölt mappába.

Eddig a Gadwint használtam, de hol működik, hol nem. Teljesen megbízhatatlan,és kiszámíthatatlan. Ha szűz mappát nyitok, tehát nincs több MB-nyi kép, akkor sem mindig fotóz...ha meg fotóz, akkor 2-3 képet egyszerre, pedig csak egyszer nyomom meg a gombot.

Tegnap is elveszett egy csomó képem. :o(((

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.23. 14:19:49

Szerintem alapsimekből biztos új lesz, úgyhogy talán nem lesz kavarodás.

Képlopó: annakidején a tutorialok készítéséhez HyperSnap-et használtam, az egy gombnyomással elmenti a képet a megadott helyre. Csak ha jól emlékszem, ez volt az a progi ami a CTRL+SHIFT+C kombinációt használja alapból a képkészítésre, és sokáig nem értettem miért nem tudok kódot beírni, viszont miért van egy csomó Sims2-képem amit nem is akartam :)
süti beállítások módosítása