Simmetria - Sims 3

A magyar The Sims 3 rajongói közösség blogja

RSS

Utolsó kommentek

Ajánló







Szeretnéd itt látni a saját oldalad gombját? (88*31 gomb, vagy 160x40 minibanner)

Tedd ki a Simmetriáét és írj:
gerygrey@gmail.com

The Sims 3 vs. The Sims 2

2008.07.21. 16:40 | Gery Greyhound // | 7 komment

Címkék: összehasonlítás előzetes képek

A SnootySims szerkesztői a hivatalos oldalon megtalálható The Sims 3 képernyőképen látható helyszíneket megpróbálták rekonstruálni a második részben, hogy egy-egy azonos módon berendezett szoba, illetve terep segítségével összehasonlítható legyen a két játék grafikai megvalósítása.

A The Sims 2-ből származó képek a maximális grafikai szint beállításával készültek, és esetenként cheat kódokat használt a készítő - például a bútorok 45 fokos elforgatásához, vagy a nem szabályosan a rácsvonalra történő illesztéshez.

Jöjjenek hát a képek:

Legelső képünkön világosan látható a különbség: káprázatosan szép fényhatások, gyönyörű volumetrikus fény szűrődik be az ablakon és csillan meg a padlón. Aki közelebbről is szemügyre veszi a képet, láthatja még hogy a bútorok és építőelemek elhelyezését segítő (a Sims 2 esetén inkább korlátozó - a szerk) rácsvonal sokkal sűrűbb "szövésű", például a kandalló előtt így lehetséges a keskeny padló.

Simjeink ezentúl nem unalmas pókerarccal élik életüket, hanem valódi arckifejezéseik lesznek a pillanatnyi hangulatuk függvényében. Érdemes még megfigyelni a sim testfelépítését (aki látta az előzetes videót, ott már megfigyelhette hogy végre lesznek majd változatos, élethű testalaktú simjeink, a vézna geektől a kigyúrt izomkolosszuson át a gömbölyded háziasszonyig) valamint a gyönyörű színekben pompázó buja növényzetet a kertben.

 

Ehhez a képhez talán nem kell különösebb kommentárt fűzni az előzőek után, annyi bizonyos hogy lehet elkezdeni gyűjtögetni a pénzt egy új, csúcskategóriás videokártyára valamint egy minimum 128 magos processzorra, hogy a játék is olyan lazán fusson mint a csinos sim-hölgy a képen.

 

A kép érdekessége a már bemutatott fényhatások illetve változatos arckifejezéseken túl a különféle tárgyak elhelyezése: mint látható, az állólámpa szinte hozzáér a fotelhez, minden bizonnyal jóval szabadabb kezet kapunk majd lakberendezési ámokfutásaink végrehajtásához :)

 

Nézzétek ezt a gyönyörű kertet, és ezeket a valósághű árnyékokat. Végre egy igazi, élő természetes környezet benyomását kelti az egész. Bár a paradicsompalánták a második részben is szépek voltak, össze sem hasonlíthatók az új megoldással, a leginkább zöldre festett betonfalnak tűnő sövényről és a primitív árnyékokról nem is beszélve...

 

Kicsit már lerágott csont hogy mennnyivel szebbek a fények és a simek, állítólag lesz egy külön eszköz a játékban, amely segít a hasonló stílusú bútorok és egyéb berendezési tártyak csoportosítását - így könnyedén össze lehet majd szedni az egymáshoz passzoló, egyazon stílusjegyet hordozó tárgyakar, nem kell hosszasan keresgélni.

 

Összességében elmondható, hogy gyönyörű lesz az új rész, pedig az EA ígéretei szerint nem a grafikát érintik a legfőbb változások. Pedig ha a játékmenet is "csak ennyivel" lesz jobb, már érdemes várni a harmadik részt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sims3.blog.hu/api/trackback/id/tr15578384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi15 2008.07.22. 10:41:12

Nagyon nagy változás lesz! :)
Oltári nagy változás!! :D

hoktar 2008.08.04. 18:34:45

a sims 3-ban sokall jobbak a fények és az árnyékok minden sokkaljob és ez csak a kezdet! pedig nem is annyira a grafikával foglalkoztak mégis az eddig látottak alapján az is nagyon profi és klassz (a sims 2 höz képest) szoval a többi dologban is nagyon klassz, és jó dolgokra számíthatunk. ez a sims 3 nagyon izgalmasnak és jónak ígérkezik és szetintem nem vagyok egyedül azzal hogy nagyon várom a megjeléenését!!!!!!!!!!!!!!! :D

hoktar 2008.08.29. 13:32:50

Az első képen mitöl csillog úgy a kanapé :D X)

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.08.29. 13:43:59

Gondolom a bőr textúrán megcsillan a napfény... Látszik, hogy az ülőrész az valószínűleg kárpit, és az nem csillog, bizonyára többféle anyagtípus lehet majd.

hoktar 2008.08.30. 14:49:54

hogy a készítők mennyire figyelnek minden apró részletre! :D

Pusztika 2009.01.04. 17:53:37

Hol lehet a leghamarabb hozzájutni a Sims 3 -hoz?Csak a boltokban?Vagy van valami web áruház?

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2009.01.07. 11:19:01

@Pusztika: a hivatalos oldalon már előrendelhető, Magyarországon még nem láttam. De leghamarabb minden bizonnyal torrentre kerül fel, úgyhogy szerintem bárhol is rendeled elő a játékot, érdemes figyelni a nagyobb nemzetközi torrentoldalakat (The Pirate Bay, Isohunt) mert ha minden igaz, Ausztráliába például egy héttel korábban érkezik mint Európába, és valószínűleg onnan majd feldobja valaki a netre.
süti beállítások módosítása