Simmetria - Sims 3

A magyar The Sims 3 rajongói közösség blogja

RSS

Utolsó kommentek

Ajánló







Szeretnéd itt látni a saját oldalad gombját? (88*31 gomb, vagy 160x40 minibanner)

Tedd ki a Simmetriáét és írj:
gerygrey@gmail.com

Újévi morzsák

2009.01.07. 09:45 | Gery Greyhound // | 1 komment

Címkék: vicces dolgok simmetria info előzetes információk előzetes videó

Kicsit megkésve, de boldog új évet mindenkinek! Remélem, ezalatt az egy hét alatt mindenkinek sikerült magához térnie a szilveszteri mulatozásból - hja, már egy hét eltelt ebből az évből, és milyen hamar el fog menni az a mindössze 43 nap, amely még hátravan a Sims 3 megjelenéséig, észre sem fogjuk venni és a kezünkben a játék. Aztán persze jönnek újra az álmatlan éjszakák és kómás hétfő reggelek, állítom, egy új Sims-játék megjelenése és kipróbálásának hete felér hét darab áttáncolt szilveszter éjszakával :)

Nem nagyon frissült mostanában a Simmetria, mert igazán a nagyvilágban sem volt olyan jelentős új hír, bejelentés, kép, vagy bármi más, amely érdemes lett volna arra hogy külön blogbejegyzést szenteljek neki (offtopik: és mert a másik, Best of Gyurcsány nevezetű oldalam ráncba szedésével voltam elfoglalva a két ünnep között) de most összeszedem nektek egy csokorba azt a néhány apróságot az elmúlt hetekből.

Négy év: bár négy évből ha összeadjuk talán ha másfelen át volt elérhető, mégis emlékezzünk meg 2004. november 21-éről, amikor is létrejött az első (eredeti helyén ha romjaiban is, de még ma is fellelhető) oldal. Akik akkoriban még nem olvasták, a linkre kattintva képet kaphatnak arról, hogy milyen jellegű cikkek szerepeltek a Simmetrián első fénykorában, terveim szerint a Sims 3 megjelenése után kezdődő másodikban is hasonlóra számíthattok.

The Sims 3 hivatalos minimális gépigény:  Ez ugyebár az az adat, amely megmutatja hogy például milyen konfiguráción lehetsz biztos abban, hogy még nem tudod élvezhető sebességgel futtatni a játékot. Emlékezzünk a The Sims 2 gépigényére - akik ezeket az adatokat a játék dobozára írják, azokat büntetésként leláncolnám egy, a megadott paramétereknek megfelelő konfiguráció elé, hogy egy hétig kötelező jelleggel játsszon a játékkal, és a játék sebessége okozta hirtelen dühből ököllel beverni a monitort nem ér :)

WINDOWS XP esetén:

  • Windows XP (2-es szervizcsomaggal)
  • 2.0 GHz P4 vagy ennek megfelelő processzor
  • 1 GB RAM
  • Legalább 6.5 GB szabad hely a merevlemezen
  • 128 MB-os, Pixel Shader 2.0 technológiát támogató videokártya

WINDOWS VISTA esetén:

  • Windows Vista (2-es szervizcsomaggal)
  • 2.4 GHz P4 vagy ennek megfelelő processzor
  • 1.5 GB RAM
  • Legalább 6.5 GB szabad hely a merevlemezen
  • 128 MB-os, Pixel Shader 2.0 technológiát támogató videokártya

Integrált videokártyával rendelkező gépek - főként laptopok:

  • Intel Integrated Chipset, GMA X3000 vagy erősebb
  • 2.6 GHz Pentium D, 1.8 GHz Core 2 Duo, vagy ezeknek megfelelő processzor
  • A fentiekhez képest +0.5 GB RAM

 

Konfiguráció-ajánlatot nem tesznek a hivatalos oldalon, de a fentiekből következtethetően minimum 3 gigahertzes, kétmagos Core 2 Duo vagy AMD Athlon64 X2 (jelenlegi áron 15-18.000 Ft, ha van hozzá megfelelő alaplapod, ha nincs, akkor az még egy tizes), 2 GB RAM (a memóriaárak hihetetlenül lezuhantak az utóbbi hetekben, az egyik kedvenc helyemen például 2 giga, nem no-name "brand" típusú memória 2*2500 Ft) és egy jelenleg 20-25.000 Ft környékén kapható bármely középkategóriás videokártya (Geforce 9600GT, Radeon HD3850 és ezekkel egy súlycsoportban levők) lesz szükséges ahhoz, hogy játszani is tudj, az integrált videokártyára vonatkozó rész pedig nyugodtan figyelmen kívül hagyható. Ez így nem is tűnik olyan vészesnek, de akinek régebbi gépe van, mindenképp várja meg a játék megjelenését, egyrészt mert még addig is lejjebb mehet pár ezressel a végösszeg, másrészt mert a játék megjelenése napján (vagy ha szerencsénk van, picit előtte, hehe) egy, az itt vázoltnak megfelelő konfiguráció birtokában fogom elkészíteni az exkluzív színes-szagos-képes-videós Sims 3 beszámolót a Simmetriára, és akkor kiderül majd hogy mennyire fut jól rajta a játék, és hogy van-e olyan jó egyáltalán hogy érdemes legyen miatta a gépre költeni :)

Új videók

Egy új előzetes a játékról, amely bemutatja hogy például mi teszi boldoggá a gonosz személyiségjegyűre állított simet

 

 

Természetesen a 2008-as amerikai elnökválasztási hisztéria sem hagyhatta hidegen a Sims-játékok szerelmeseit és készítőit sem - igen, jól sejti aki azt sejti hogy a Bestofgyurcsány/Simmetria koalíció által a 2010-es hazai sem fogja, de erről egyelőre nem akarok semmit kifecsegni :) - és az Electronic Arts hivatalos Youtube-csatornáján két mókás, a republikánusok különös kampánystratégiáit bemutató videóval kedveskedett az elnökválasztást figyelemmel kísérő Sims-rajongóknak:

 Harc a szavazatokért

 

 Mindent a népszerűségért!

 

Plusz még egy videó: a brit The Times Online internetes újság exkluzív előzetese Ben Bell, a Sims 3 vezető producerének közreműködésével. A videó angol nyelvű, de csupa olyan dolog hangzik el rajta amit már hallottunk máshol, úgyhogy csak az eddig nem látott jelenetek miatt érdemes angolul nem tudóknak is megnézni.

Végezetül pedig, ha még nem volt elég: 70 darab kép az IGN-en, 3 új háttérkép a spanyol SimsDomination-től, és egy nagyméretű, a Sims 3 öltözködési és lakberendezési trendjeit bemutató jó minőségű rövid videoklip a hivatalos oldalról, amely akár HD felbontásban letölthető innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://sims3.blog.hu/api/trackback/id/tr91862978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flora2 2009.01.07. 19:53:23

Simsben gazdag BÚÉK! :) Köszönöm a tech infót, pont erre van szükségem, idén új gépet kell vennem és a Sims3-hoz időzíteném - örömmel fogadok itt a blogodon minden technikai-vásárlási tanácsot (pl. "kedvenc helyed" ebben a cikkben), és persze nagyon várom a színes-szagos első beszámolót a játékról! ... Lehet, hogy tényleg megvárom, mire érdemes beruházni a játék kedvéért.
süti beállítások módosítása