Simmetria - Sims 3

A magyar The Sims 3 rajongói közösség blogja

RSS

Utolsó kommentek

AjánlóSzeretnéd itt látni a saját oldalad gombját? (88*31 gomb, vagy 160x40 minibanner)

Tedd ki a Simmetriáét és írj:
gerygrey@gmail.com

Bréking: kiszivárgott a Sims 3 (folyamatosan frissül)

2009.05.18. 12:31 | Gery Greyhound // | 49 komment

Címkék: csak röviden megjelenési dátum

Update #2: Mi lehet annál rosszabb mint tükön ülve várni a Sims 3 megjelenését? Ha megvan, csak nincs időd játszani vele :) Az első fél óra tapasztalatai:

- Nagyon jó, hogy szabadon kóricálhatsz a városban, töltögetés nélkül. Bárkihez bekopoghatsz, ismerkedhetsz a belvárosban, mindezt töltögetés nélkül. Pont úgy, ahogy ígérték :)

- 2 giga RAM, AMD Athlon64 X2 6000+ proci, Radeon HD 3870 videokártya: ez ma egy közepes konfigurációnak számít, a 3 felsorolt fő alkatrész mostanában durván 50.000 Ft-ért szerezhető be. Ezen a gépen 1440*900 felbontásban minden grafikai beálítás fullon: picit szaggat, az élsimítást lejjebb véve azonban kifogástalanul fut a játék, valószínüleg ennél gyengébb gépen is játszható lesz. Valószínüleg tehát jóval kevesebbet kell most egy átlagos, 2-3 éves gépre költeni, mint a Sims 2 megjelenésekor... Ja, és 64 bites Windows 7 alatt futtatom, semmiféle kompatibilitási vagy egyéb probléma nincs.

- Jó hír: az építkezést szabadabbá tevő illetve a pénzt adó kódok (Kaching, Motherlode) ugyanazok, mint a Sims 2-ben, csak az előbbiek boolprop szócska nélkül, és ugyanúgy a CTRL-SHIFT-C billentyükkel lehet beírni őket. Így a régi Simmetriás tutorialokban közölt építészeti fortélyok használhatóak lesznek az új játékkal is.

- Ami elsőre nem tetszik: kevés az üres telek a városban (kb 5-6, plusz még ugyanennyi beköltözhető, üres ház), és lehet hogy én vagyok béna, de nem találtam olyan opciót amely új telek létrehozását teszi lehetővé. Ha ez tényleg így van, az elég gáz.

További infómorzsák folyamatosan, majd nagyteszt képekkel, videókkal hamarosan...

Update #1: a telepítés veszett gyors, 20:59-kor kezdtem, és most, 21:04-kor már készen állok a játék indítására :)

Bár csak június 2-ára vártuk az érkezését, az imént a kedvenc torrentoldalamon egészen véletlenül belefutottam egy Sims 3 Reloaded rilízbe (torrent linket légyszi ne kérjen és ne is adjon senki itt; én már egy hónapja előrendeltem a dobozos verziót úgyhogy jogszerűen töltöm le kipróbálás és a rajongók tájékoztatása céljából), amelyben állítólag már magyar nyelv is található. Így kedves hölgyeim és uraim, a vártnál hamarabb indul az új Simmetria immár hivatalosan is: én már ma elkezdem nyúzni a játékot, természetesen minden tapasztalatomat és élményemet megosztom veletek. Akinek van valami előzetes kérdése a játékkal kapcsolatban, kommentbe vele én pedig utánanézek és válaszolok.

 

Igen, fél évet csúszik

2009.02.04. 07:34 | Gery Greyhound // | 8 komment

Címkék: előzetes információk csak röviden megjelenési dátum

Sajnos hivatalosan is megerősítést nyert az a múlt heti értesülés, amely szerint csak júniusban érkezik a várva-várt Sims 3. A hivatalos sajtóközlemény szerint a nemzetközi megjelenés dátuma 2009. június másodika, ekkor jelenik meg PC-re valamint Mac, iPhone, iPod Touch készülékekre és más mobileszközökre is.

Még tanuló olvasóink nézzék a dolog jó oldalát: legalább nyári szünet elejére esik a megjelenés, lesz idő nyúznotok a játékot :)

Fél évet csúszik a Sims 3?

2009.01.26. 10:27 | Gery Greyhound // | Szólj hozzá!

Címkék: előzetes információk csak röviden

A The Sims 2 hivatalos fórumán panaszkodik egy Sims-rajongó, hogy előrendelte a játékot az EA internetes áruházában, meg is kapta a visszaigazoló levelet, amelyben az EA 2009. június 18-át jelölte meg a szállítás dátumaként. Mivel hivatalos megerősítés még nincs ezzel kapcsolatban, reménykedjünk hogy csak véletlenül adták meg az EA-nál a júniusi dátumot (mivel a 6-os a 3-as felett van a numerikus billentyűzeten, elképzelhető hogy elgépelés és március 18 akart az lenni, amely dátumra legutóbb módosult a várható megjelenés)

Van egy jó és egy rossz hírem...

2009.01.13. 15:35 | Gery Greyhound // | 3 komment

Címkék: előzetes információk

Örömmel konstatáltam, hogy a PC Dome webshopban már előrendelhető a Sims 3, és ráadásul igen, magyar nyelven. És hogy fokozzam a pozitív hangulatot: gazdasági válság ide, infláció oda, a játék ára pontosan ugyanannyi, mint több mint négy évvel ezelőtt a Sims 2-é.

Eddig az örömködés: meglehetősen szomorúan vettem tudomásul ugyanis, hogy az eredetileg tervezett február 20 helyett több, mint egy hónap: március 27 van megjelölve megjelenés dátumaként :( Természetesen a hivatalos oldalon erről még semmiféle információ nem szerepel, úgyhogy egyelőre bízzunk benne hogy csak a PC Dome Webshop üzemeltetői írták el, vagy biztonsági tartalékként jelölték meg a március végi időpontot.

 

Újévi morzsák

2009.01.07. 09:45 | Gery Greyhound // | 1 komment

Címkék: vicces dolgok simmetria info előzetes információk előzetes videó

Kicsit megkésve, de boldog új évet mindenkinek! Remélem, ezalatt az egy hét alatt mindenkinek sikerült magához térnie a szilveszteri mulatozásból - hja, már egy hét eltelt ebből az évből, és milyen hamar el fog menni az a mindössze 43 nap, amely még hátravan a Sims 3 megjelenéséig, észre sem fogjuk venni és a kezünkben a játék. Aztán persze jönnek újra az álmatlan éjszakák és kómás hétfő reggelek, állítom, egy új Sims-játék megjelenése és kipróbálásának hete felér hét darab áttáncolt szilveszter éjszakával :)

Nem nagyon frissült mostanában a Simmetria, mert igazán a nagyvilágban sem volt olyan jelentős új hír, bejelentés, kép, vagy bármi más, amely érdemes lett volna arra hogy külön blogbejegyzést szenteljek neki (offtopik: és mert a másik, Best of Gyurcsány nevezetű oldalam ráncba szedésével voltam elfoglalva a két ünnep között) de most összeszedem nektek egy csokorba azt a néhány apróságot az elmúlt hetekből.

Négy év: bár négy évből ha összeadjuk talán ha másfelen át volt elérhető, mégis emlékezzünk meg 2004. november 21-éről, amikor is létrejött az első (eredeti helyén ha romjaiban is, de még ma is fellelhető) oldal. Akik akkoriban még nem olvasták, a linkre kattintva képet kaphatnak arról, hogy milyen jellegű cikkek szerepeltek a Simmetrián első fénykorában, terveim szerint a Sims 3 megjelenése után kezdődő másodikban is hasonlóra számíthattok.

The Sims 3 hivatalos minimális gépigény:  Ez ugyebár az az adat, amely megmutatja hogy például milyen konfiguráción lehetsz biztos abban, hogy még nem tudod élvezhető sebességgel futtatni a játékot. Emlékezzünk a The Sims 2 gépigényére - akik ezeket az adatokat a játék dobozára írják, azokat büntetésként leláncolnám egy, a megadott paramétereknek megfelelő konfiguráció elé, hogy egy hétig kötelező jelleggel játsszon a játékkal, és a játék sebessége okozta hirtelen dühből ököllel beverni a monitort nem ér :)

WINDOWS XP esetén:

 • Windows XP (2-es szervizcsomaggal)
 • 2.0 GHz P4 vagy ennek megfelelő processzor
 • 1 GB RAM
 • Legalább 6.5 GB szabad hely a merevlemezen
 • 128 MB-os, Pixel Shader 2.0 technológiát támogató videokártya

WINDOWS VISTA esetén:

 • Windows Vista (2-es szervizcsomaggal)
 • 2.4 GHz P4 vagy ennek megfelelő processzor
 • 1.5 GB RAM
 • Legalább 6.5 GB szabad hely a merevlemezen
 • 128 MB-os, Pixel Shader 2.0 technológiát támogató videokártya

Integrált videokártyával rendelkező gépek - főként laptopok:

 • Intel Integrated Chipset, GMA X3000 vagy erősebb
 • 2.6 GHz Pentium D, 1.8 GHz Core 2 Duo, vagy ezeknek megfelelő processzor
 • A fentiekhez képest +0.5 GB RAM

 

Konfiguráció-ajánlatot nem tesznek a hivatalos oldalon, de a fentiekből következtethetően minimum 3 gigahertzes, kétmagos Core 2 Duo vagy AMD Athlon64 X2 (jelenlegi áron 15-18.000 Ft, ha van hozzá megfelelő alaplapod, ha nincs, akkor az még egy tizes), 2 GB RAM (a memóriaárak hihetetlenül lezuhantak az utóbbi hetekben, az egyik kedvenc helyemen például 2 giga, nem no-name "brand" típusú memória 2*2500 Ft) és egy jelenleg 20-25.000 Ft környékén kapható bármely középkategóriás videokártya (Geforce 9600GT, Radeon HD3850 és ezekkel egy súlycsoportban levők) lesz szükséges ahhoz, hogy játszani is tudj, az integrált videokártyára vonatkozó rész pedig nyugodtan figyelmen kívül hagyható. Ez így nem is tűnik olyan vészesnek, de akinek régebbi gépe van, mindenképp várja meg a játék megjelenését, egyrészt mert még addig is lejjebb mehet pár ezressel a végösszeg, másrészt mert a játék megjelenése napján (vagy ha szerencsénk van, picit előtte, hehe) egy, az itt vázoltnak megfelelő konfiguráció birtokában fogom elkészíteni az exkluzív színes-szagos-képes-videós Sims 3 beszámolót a Simmetriára, és akkor kiderül majd hogy mennyire fut jól rajta a játék, és hogy van-e olyan jó egyáltalán hogy érdemes legyen miatta a gépre költeni :)

Új videók

Egy új előzetes a játékról, amely bemutatja hogy például mi teszi boldoggá a gonosz személyiségjegyűre állított simet

 

 

Természetesen a 2008-as amerikai elnökválasztási hisztéria sem hagyhatta hidegen a Sims-játékok szerelmeseit és készítőit sem - igen, jól sejti aki azt sejti hogy a Bestofgyurcsány/Simmetria koalíció által a 2010-es hazai sem fogja, de erről egyelőre nem akarok semmit kifecsegni :) - és az Electronic Arts hivatalos Youtube-csatornáján két mókás, a republikánusok különös kampánystratégiáit bemutató videóval kedveskedett az elnökválasztást figyelemmel kísérő Sims-rajongóknak:

 Harc a szavazatokért

 

 Mindent a népszerűségért!

 

Plusz még egy videó: a brit The Times Online internetes újság exkluzív előzetese Ben Bell, a Sims 3 vezető producerének közreműködésével. A videó angol nyelvű, de csupa olyan dolog hangzik el rajta amit már hallottunk máshol, úgyhogy csak az eddig nem látott jelenetek miatt érdemes angolul nem tudóknak is megnézni.

Végezetül pedig, ha még nem volt elég: 70 darab kép az IGN-en, 3 új háttérkép a spanyol SimsDomination-től, és egy nagyméretű, a Sims 3 öltözködési és lakberendezési trendjeit bemutató jó minőségű rövid videoklip a hivatalos oldalról, amely akár HD felbontásban letölthető innen.

Sims és Spore Google Androidra - de nem most

2008.09.27. 21:26 | Gery Greyhound // | 3 komment

Címkék: mobil google android

Az EA néhány hete bejelentette, hogy a Sims 3 és Spore játékai megjelennek az Apple iPhone mobilkészülékre is.

Különösebben nem csigázott fel a hír, tekintve hogy nem esem hasra az almás telefontól - sokkal jobban izgat például, hogy mi a helyzet a Google és a HTC (bűn)ronda, de finom első közös gyermeke, a HTC Dream alias T-mobile G1, az első Google Android operációs rendszert futtató készülék háza táján (sok érdekes videó a készülékről itt)

Nos, a helyzet egyelőre nem túl rózsás, de bíztató: bár az EA egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy mindenképp támogatják az Android platformot, ahogy minden más eszközt amelyen komolyabb színvonalú játékok futtathatóak, így látnak rá esélyt hogy a közeljövőben erre a rendszerre is fejlesszenek. Azonban a Google egyelőre kizárólag az Android Market segítségével teszi lehetővé kizárólag ingyenes szoftverek telepítését a telefonra. Az EA ezért inkább úgy döntött, megvárják míg a Google beépít valamiféle online fizetési renszert az Android Market szoftverboltba - ezután szabad a pálya a fizetős, de cserébe komolyabb játékok előtt is.

AndroidCommunity

Videó: Sims 3 kulisszatitkok

2008.09.15. 12:37 | Gery Greyhound // | 1 komment

Címkék: előzetes információk előzetes videó

Ben Bell, a Sims 3 vezető producere és a csapat néhány tagja betekintést enged a játék fejlesztésébe.

Köszönet a magyar feliratért SSX22-nek!

 

Törvénytelenek a fizetős oldalak?

2008.08.30. 10:00 | Gery Greyhound // | 9 komment

Címkék: the sims 2 letöltések

Bizonyára mindenki, aki hozzám hasonlóan gyűjti az igényes, rajongók által készített Sims-tartalmakat (ruhák, bútorok, stb) találkozott már az ún. "donation gift" fogalmával, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy némi adományért cserébe ajándékba kapod a letölthető cuccokat. Már maga a megfogalmazás elég különös: ennyi erővel a kenyeret is ajándékba kapom a péktől, ha támogatom őt 300 Ft-tal? :)

Néhányan megelégelték a jelenség elharapódzását, hogy mekkora biznisz lett a Sims-kiegészítők pénzért árulása, és gyakorlatilag ingyen már sehol, semmit nem lehet letölteni - legfeljebb néhány gyengébben sikerült munkát amiért a kutya nem adna pénzt. Ezért elővették az Electronic Arts simstartalom-készítő szoftvereinek EULA-ját (End-user License Agreement, felhasználói licenszfeltételek - tudjátok, az a hosszú szöveg amely minden telepítés elején megjelenik, és amire mindenki rutinból bepipálja az "igen, elolvastam és tudomásul vettem" négyzetet majd next-et nyom anélkül hogy foglalkozott volna egy másodpercig a szöveg tartalmával) és kiemeltek egy rendkívül érdekes sort:

You may include materials created with the Tools & Materials on your personal noncommercial website for the noncommercial benefit of the fan community for EA's products - magyarul: személyes, nem kereskedelmi jellegű weboldaladon elhelyezhetsz az eszközzel készült anyagokat, hogy az EA termékek rajongói közösségének hasznukra lehessenek.

Eszerint az EA határozottan tiltja, hogy az ő játékához, az ő eszközeivel (Bodyshop, Homecrafter, stb) készült kiegészítőkért bárki pénzt kérjen. Ennek szellemében jött létre a beszédes nevű paysites.mustbedestroyed.org - "afizetősoldalaknak.pusztulniukkell.org" - címen található gyűjtőoldal, ahol az imént említett bevezető szöveg elolvasása után bárki szabadon böngészhet a készítők neve szerint csoportosított hatalmas gyűjteményben - ha láttál valahol donation cuccokat, itt szinte 100% hogy megtalálod.

A Simmetria nem kíván állást foglalni a kérdésben, mindenkinek a lelkiismeretére bízom hogy miként kezeli az itt olvasottakat valamint a belinkelt oldalon letölthető tartalmakat ;)

Felhívás

2008.08.29. 10:05 | Gery Greyhound // | Szólj hozzá!

Címkék: simmetria info

Sürgősen szükségem lenne egy Sims 3 rajongóra, aki időnként néhány alkalommal rá tudna szánni negyed órát az életéből a Simmetriára, és aki képes egy videófelvételen hallható angol szöveget értelmezni (néhány mondatról lenne csupán szó amelybe nekem beletörik a bicskám, és tényleg ritkán)

Aki vállalkozna a nemes feladatra, az írjon kommentet, vagy e-mailt a gerygrey@gmail.com címre. Köszi szépen előre is.

GC2008 - Sims 3 videó

2008.08.28. 09:43 | Gery Greyhound // | 1 komment

Címkék: előzetes információk előzetes videó

Forrás: Infinite Sims

Szintén a lipcsei Games Convention 2008 kiállításon készült az alábbi videó, amely sok újdonságot ugyan nem mesél el (angolul nem értő olvasóink figyelmébe ajánlom a Simmetria korábbi bejegyzéseit) viszont akad benne néhány, korábban nem látható snitt a szomszédságból és a CAS működéséről.

 

 

 


Németországból szeretettel: iszonyú mennyiségű kép

2008.08.21. 17:29 | Gery Greyhound // | 12 komment

A német www.thesims.de rajongói oldal szerencsés szerkesztői Lipcsében jártak, ahol már - amellett, hogy kipróbálhatták a játékot - a rendezvény szervezői engedélyt adtak (vagy a szerkesztők vették a bátorságot) lefotózni a monitoron futó játékot. Így a linkre kattintva rengeteg elég rossz minőségű, de eddig nem látott képet nyálazhattok végig.

UPDATE#1 - 2008. 08. 27. 07:25 - Nico, a thesims.de egyik szerkesztője kérdésemre megerősítette, hogy valóban egyszerre fog öregedni minden sim a városban. Ez részben szomorú, hiszen az épp nem játszott családok is megöregednek majd meghalnak akkor is ha nem követed nyomon az életüket, viszont azok a lehetetlen helyzetek is megszűnnek így, hogy tini simed tini barátja akkor is ifjonc marad, amikor a te simed már nyugdíjba ment.

UPDATE#2 - 2008. 08. 27. 08:54 - A lipcsei Games Convention 2008 kiállításon a thesims.de szerkesztőin kívül még képviseltette magát néhány német rajongói oldal, így ha az eddigi adag nem lett volna elegendő, a következő linkekre kattintva mégtöbb hasonló körülmények között készült képet találhattok.

simworld.de

sims2fans.de

simforum.de

The Sims 3 megjelenési dátumok - frissítve

2008.08.21. 11:54 | Gery Greyhound // | 5 komment

Címkék: előzetes információk csak röviden

Update - 2008. 08. 26. 08:57 - Hivatalos bejelentés szerint Ausztráliában már egy héttel korábban, február 12-én kézbe vehetjük a játékot, reménykedjünk hogy a kenguruk földjén is élnek lelkes The Pirate Bay felhasználók ;) (természetesen, ugye, addigra már le lesz adva az előrendelésünk az eredeti példányra, de jó tudni hogy lehetőségünk lesz kipróbálni hamarabb) A Simmetria fejlécén a visszaszámláló továbbra is a hivatalos európai - így reményeink szerint a hazai - megjelenés dátumáig ketyeg visszafelé.

Vésse be mindenki a naptárába, iGoogle-visszaszámlálójába, PDA-ján/telefonján emlékeztetőként hogy el ne felejtse az alábbi dátumot (igen, hivatalos, itt a forrás ahonnan kiderül az is, hogy a normál mellett egy "gyűjtöknek" változat is kiadásra kerül, amely a játék mellett egy plumbbob formájú pendrive-ot, egy exkluzív - a játékban használható - olasz sportkocsit, egy "tippek és trükkök" füzetet és matricákat fog tartalmazni) 

Ja igen, a lényeg, majd' elfelejtettem:

2009. február 20.

Thesims3.com - felkészítve az infó-áradatra!

2008.08.15. 14:58 | Gery Greyhound // | 3 komment

Pár nappal ezelőtt új külsőt kapott a Sims 3 hivatalos oldala (UPDATE - Itt megtalálható lesz a magyar változat, de még elég kezdetleges stádiumban létezik. Tehát nem tűnt el, csak még nincs kész, de láthatóan dolgoznak rajta, köszi az infót Szabi15) így minden bizonnyal mostantól az EA is készen áll arra hogy információk, képek, videók és egyéb érdekességek széles választékával kényeztessen el bennünket. Már most is elérhető néhány új kép, valamint Ben Bell, az EA egyik vezető producere saját blogjában már beköszönt az oldalra, úgyhogy valószínűleg tőle is sok új érdekességet fogunk megtudni.

Természetesen - bár a Simmetrián jelenleg ez még nem látszódik - folyamatosan figyelemmel kísérem a híreket, és amint bármilyen új információ lát napvilágot, arról a magyar rajongók is azonnal értesülhetnek itt az oldalon.

Amíg az info-hiány miatt ilyen ritka a frissítés, javaslom hogy vegyétek fel a Simmetria RSS-ét (Firefoxban: klikk a narancssárga ikonra a címsorban, majd "Feliratkozás - RSS2" és a megjelenő oldalon feliratkozás gomb, a felugró ablakban pedig hozzáadás. Ennyi az egész, innentől kezdve a könyvjelzők menüpont alatt lesz egy Simmetria mappád, abban pedig az oldal meglátogatása nélkül láthatod, hogy van-e új hír)

Csak röviden: Sims 3 trailer HD minőségben

2008.07.25. 13:46 | Gery Greyhound // | 9 komment

Címkék: előzetes videó csak röviden

Jobb klikk - Hivatkozás mentése más néven...

(200 mega, és sajnos MOV - viszonylag erős gép kell hozzá, ajánlott lejátszó: VLC - de gyönyörűszép minőség)

· 1 trackback

Interjú a Maxis "sim-részlegének" vezetőjével

2008.07.23. 11:04 | Gery Greyhound // | 14 komment

Címkék: interjú előzetes információk

Forrás: Gamespy

Bár az EA a nemrég befejeződött E3 kiállításra nem vitte magával a Sims 3-at, a Gamespy szerkesztőinek sikerült elcsípniük Rod Humble-t, aki az egész sims-őrület főfejese a Maxisnál. Tőle a készülő tucatnyi új játék között természetesen a sokak által várt új Simsről is sikerült megtudni ezt-azt.

Fargo /Gamespy/: Mit mondanál annak a sok-sok rajongónak, aki évek óta megszállottja a sorozatnak, mik lesznek azok az újdonságok amik miatt érdemes várni az új részt?

Rod Humble /Maxis/: Rengeteg Sims 2 rajongót vontunk be a fejlesztésbe - mivel nem szeretnénk elcseszni a dolgot [nevet] - úgyhogy meg vagyunk győződve arról, hogy azt kapják majd a vásárlók, amit elvárnak. Természetesen mi magunk is megszállott Sims-játékosok vagyunk, és az első dolog amit mindenképp ki szerettünk volna iktatni a játékból, az ami minket is a legjobban zavart.

F: Konkrétan?

Amit a The Sims 3-ról eddig tudni lehet

2008.07.22. 07:55 | Gery Greyhound // | 14 komment

Címkék: előzetes képek előzetes információk

Forrás: The Sims Resource

2008 július 18-án az EA meghívta néhány nagyobb nemzetközi Sims-rajongói oldal szerkesztőit Redwood Shores-i központjába, ahol a szerkesztők (ó, micsoda mázlisták!) hosszú hónapokkal a megjelenés előtt kipróbálhatták a készülő új játékot.

Természetesen oldalaikon meg is írták tapasztalataikat, amikből most szemezgetek egy kicsit én is. Íme a játék azon tulajdonságai, amiket már biztosra lehet venni.

Általános

Ben Bell, a The Sims 3 vezető producere elmondta: a legnagyobb hangsúlyt a simek még élethűbb érzelmei és a játékmenetet mégjobban befolyásoló személyiségeik, valamint az őket körülvevő környezet dinamikája és teljes interaktivitása kapták.

The Sims 3 vs. The Sims 2

2008.07.21. 16:40 | Gery Greyhound // | 7 komment

Címkék: összehasonlítás előzetes képek

A SnootySims szerkesztői a hivatalos oldalon megtalálható The Sims 3 képernyőképen látható helyszíneket megpróbálták rekonstruálni a második részben, hogy egy-egy azonos módon berendezett szoba, illetve terep segítségével összehasonlítható legyen a két játék grafikai megvalósítása.

A The Sims 2-ből származó képek a maximális grafikai szint beállításával készültek, és esetenként cheat kódokat használt a készítő - például a bútorok 45 fokos elforgatásához, vagy a nem szabályosan a rácsvonalra történő illesztéshez.

Jöjjenek hát a képek:

Legelső képünkön világosan látható a különbség: káprázatosan szép fényhatások, gyönyörű volumetrikus fény szűrődik be az ablakon és csillan meg a padlón. Aki közelebbről is szemügyre veszi a képet, láthatja még hogy a bútorok és építőelemek elhelyezését segítő (a Sims 2 esetén inkább korlátozó - a szerk) rácsvonal sokkal sűrűbb "szövésű", például a kandalló előtt így lehetséges a keskeny padló.

Beköszönő + The Sims 3 első bemutató videó

2008.07.20. 09:53 | Gery Greyhound // | 12 komment

Címkék: simmetria info előzetes videó

Képzeld csak el, hogy leélsz egy teljes életet egyedül, a négy fal között... Majd egyszercsak valaki kinyitja az ajtót, és egy teljesen új, fergeteges, nyüzsgő világ tárul fel előtted! Te mihez kezdenél? A Simmetria majd segít, mint a régi szép időkben.

Igen... Visszajövünk. Sok-sok technikai és más egyéb kínlódás után ami a nemsokára 4 éves, egykoron tündöklő majd feledésbe merülő simmetria működését (vagy inkább többnyire nem-működését) jellemezte, a hamarosan érkező The Sims 3 tiszteletére az évekig tartó toldozgatás-foltozgatás helyett nulláról indul újra az oldal.

Az eddigi ilyen-olyan ingyenes/bérelt/sajátszerveres megoldásoknál jóval egyszerűbb felületen, de ezáltal kizárólag a tartalom minőségére koncentrálva tudjuk majd szerkeszteni az oldalt. Remélem, elnyeri majd tetszéseteket az alapjaiban megújult, de a régi hagyományokhoz hű Simmetria.

A blog.hu felület legfőbb előnye kétségkívül a nagyobb ismerettség, így remélem hogy a régi tagok összetoborzása után sok Sims-kedvelőhöz jut el az oldal híre. Ráadásul meglévő Indapass-regisztrációddal (Index fórum, Indavideó, blog.hu stb) különösebb regisztrációs procedúra nélkül aktív tagja lehetsz a Simmetriának, és amennyiben kedvet érzel hozzá, saját tartalmat is feltölthetsz. Mindezekről majd később részletesen megtudtok mindent, egyelőre érjétek be egy Sims 3 előzetes videóval :)

 

 Újoncoknak: mi (volt) a Simmetria?

Először is, szeretettel köszöntök minden új olvasót :)

Röviden a Simmetriáról: az oldal első verziója 2004-ben, a The Sims 2 megjelenése után nem sokkal indult. De mint ha átok ült volna az oldalra, számtalan probléma volt vele - kb az ötödik újraindításkor telt be a pohár. A legelső verzió romjai még mindig elérhetőek, bár az adatbázist már kikezdte az idő vasfoga és a fent levő első cikkek/tutorialok közül is elérhetetlenné vált néhány.

A Simmetria első "nagy projektje" a játék magyar fordításának elkészítése volt - tulajdonképpen kezdetben nem is volt más célja az oldalnak, mint a fordítás állásáról történő rendszeres tudósítás. Aztán ahogy teltek-múltak a hetek, hónapok, a magyarítás elkészítése egyre reménytelenebb babramunkának tűnt, így hogy annak érdekében hogy a pár hónap alatt már összeverődött párezer fős kis közösség valami érdekeset is találjon az oldalon, elkezdtem külföldi oldalakról tutorialokat (különféle kreatív építészeti, objektum-szerkesztési és egyéb megoldások leírása lépésről-lépésre) magyarra fordítani és feltölteni az oldalra. Majd később, amikor az EA Games bejelentette hogy hivatalosan is kiadja a játékot magyarul, akkor értelmetlenné vált a játékfordítás, viszont addigra a tutorialokat annyira megkedvelte az oldal olvasótábora, hogy a továbbiakban ez maradt a Simmetria fő profilja - terveim szerint ez így is marad, és igyekszem a jövőben is hozni a régi megszokott színvonalat.

 

Természetesen a Web2 lehetőségeit kihasználva régi/új célom, hogy egy valódi kis közösségi blog jöjjön létre, aki kedvet érez magában hogy besegítsen a szerkesztésbe, szeretettel várom!